Změna velikosti rovnoměrně - RealWorld forums

Log-in or register.

Změna velikosti rovnoměrně

zachování poměru stran
Helios
on March 5th 2009

Zdravím, super soft. Snažím se převést Comix témátko z KDE-LOOK do Win. Potřebuju kurzory co největší a RW Cursor Editor 2007-1, který mám, je sice krásně importuje, ale nepřišel jsem na to, jak je zvětšit rovnoměrně a nemuset to dělat ručně "od oka" - vadí to hlavně u animovaných ukazatelů.

Pokud to nejde, byla by to myslím velmi šikovná funkce. eventuelně možnost u animovaných alespoň upravovat velikost všech snímků najednou.

PS: jedná se o úpravu pro slabozrakého uživatele

Vlasta
on March 5th 2009

Nu, melo by to jit. U animovanych je tam dole funkce Zmenit format se spoustou voleb. Ale kurzory by mely byt 32x32, jinak to standardni Windows stejne zmensi pri zobrazeni.

Jinak tedy pokud by mely byt zobrazeny vetsi, tak pouzit CursorFX misto standardniho Windows kurzoru.

Anonymous
on March 6th 2009

No,
jsou tu dva problémy:

1) cursorFX (aspoň jeho předchůdce CursorXP free) se zjevně nesnáší s některými asistenčními programy - lupy obrazovky atd.

2) změnit formát tam sice je, ale jestliže mám načtený kurzor, který mi zabírá jakoby jen malou část mřížky, tak se změní formát celého obrázku včetně prázného místa. U statických kurzorů jsem se na to vykašlal a od oka je upravil tak, aby z té plošky zabíraly co nejvíc, u animovaných to ale netrefím tak, aby animace byla koukatelná.

Kdyby se u výběru dal nějak zamknout poměr, aby tažení za roh zachovávalo poměr stran, tak bych to bez problému trefil jen tím, že bych si ohlídal výšku.

O limitaci 32x32 vím, ale díky tomu že témátko Comix je takové "tučnější", tak dosáhnu lepší viditelnosti než u standarních wokenních kurzorů "Systémové schéma (Největší)", což ještě vylepšuje kontrastní barva (mám červené).

Vlasta
on March 6th 2009

Příkaz Změnit formát umí i oříznout. Doporučuji vybrat všechny snímky, posunout je co nejvíc vlevo nahoru pomocí tlačítek v liště, pak oříznout Změnou formátu na co nejmenší velikost a následně zvětšit na 32x32.

Zámek na poměr stran by mohl být v příští verzi.

Helios
on March 11th 2009

díky,
to jsem potřeboval. Sice to bylo trochu zdlouhavé, ale dosáhl jsem potřebného. Kurzory (Comix Red) už jsou v galerii :-)

Page views: 11565       Posts: 5      
Vista & Win 7 icons
What about ICL files?
Select background